mandag den 22. november 2010

Leder, årgang 1. 10

Velkommen!

Velkommen til en række nye førsteårsstuderende. Velkommen til en gennemgående ny redaktion. Velkommen til et helt nyt og anderledes magasin (javist er det muligvis himmelstræbende at kalde nærværende blad for et magasin, men lad dog en naiv, motiveret redaktør kagle!)

Et nyt år emmer altid af nye oplevelser: nye mennesker; nye fag; nye positioner at udfylde; nye måder at udfylde andres brugte sko på; nye glæder; nogle gange gamle sorger, andre gange er også de helt nye. Der er nyt af det hele. Men der er også ting, der er de samme som altid. For dig og mig og os med en fællesramme udgjort af Odder Gymnasium er meget det samme – reglerne; lærerne; farverne; de evigt grimme pyramidiske billeder; den ubevidste sikkerhed over en velkendt morgendag; den sikre sociale omgangskreds. Et sted midt imellem rammer tidsskriftet ETCETERA. Thi vi markerer noget velkendt, noget der forhåbentligt får 2. og 3.g’erne til at føle Odder Gymnasium omkring dem. Men i år markerer vi også noget nyt. Da sidste års redaktion lukkede ned var vi 6-7 stykker tilbage, hvoraf kun en enkelt var 2.g’er. Så da jeg indkaldte en arbejdsgruppe i løbet af sommerferien blev vores hovedtema hurtigt Revolution. Vi ønskede at revolutionere, omvælte om man vil, det ETCETERA har været i mange år. Vi ville dreje bort fra den elitære, finkulturelle og alt for selviscenesættende filosofiske skovsti, som har været den alment berejste i bladets senere historie. Målet blev aktualitet, nærvær og interesse fra den almindelige elev – ikke kun dem, der hyggede sig med Kant på toilettet eller lyttede til Stravinskis violinkoncerter over cognacdampe.

Vi byder Dem hermed årets ETCETERA: Aktualitet, nærvær og underholdning er vore kerneidealer. Vi arbejde ud fra et princip om at være elevernes blad – vi vil være tæt på og ikke blot fortælle om os.

Jeg er en stolt, stolt chefredaktør – jeg havde aldrig turde håbe på det arrangement, som vi oplever på redaktionen i disse dage.

Husk at følg vores blog http://etceteraog.blogspot.com/ og ikke mindst joine vores facebookgruppe ETCETERA.

Vi elsker jer. Og vores SU.

Mathias Henrik Andersen
Chefredaktør

Ingen kommentarer:

Send en kommentar